شهید بهنام حاجی آقایی

نام : بهنام

نام خانوادگی : حاجی آقایی

نام مادر : عظمت پوراکبر ربانی

نام پدر : محمدعلی

تاریخ تولد : ۱۳۴۸/۰۷/۲۰

محل تولد : رشت

وضعیت تاهل : مجرد

میزان تحصیلات : دیپلم تجربی

سن : ۱۷ سال

تاریخ شهادت : ۱۳۶۵/۱۱/۱۱

محل شهادت : شلمچه

عملیات : کربلای۵

گردان : امام حسن علیه‌السلام

یگان خدمتی : لشکر ۱۰ سیدالشهدا علیه السلام

مسئولیت شهید : آرپی‌جی زن

مزار: تهران، بهشت زهرا(س)، قطعه۵۰، ردیف۷۲، شماره۸

  • بهنام به همراه برادرش بهرام در نوجوانی به سهم خود در انقلاب شرکت داشتند و از خانه های مردم، برای مجروحان کمک های اولیه جمع می کردند.
  • مفقودالاثر بود و خانواده تا سالها شهادتش را باور نمی کردند، حتی برایش مراسم ختم هم نگرفتند.
  • پیکرش ۱۳ سال بعد به آغوش میهن بازگشت.
زندگی‌نامه

شهید بهنام حاجی آقایی بیستم مهرماه سال ۱۳۴۸ در شهر رشت دیده به دنیا گشود. خانواده اش ۴ فرزند پسر داشتند که وی دومین فرزند خانواده بود. دو ساله بود که خانواده تصمیم گرفتند به تهران مهاجرت کنند. پدرش کارمند کفش ملی بود. خانه آنها چون در خیابان پیروزی قرار داشت و به پادگان نیروی هوایی محل تجمع انقلابیون نزدیک بود، خواه‌ ناخواه در تب و تاب و شور انقلاب قرار گرفته بودند. سال ۱۳۵۶ بهنام کلاس سوم دبستان بود و با وجود سن کمش همراه برادر بزرگتر در راهپیمایی ها و تظاهرات شرکت می‌کرد و اعلامیه های امام را به دست مردم می رساند.

اگر کاری ساده نیز وجود داشت از انجام آن دریغ نمی کرد. برای مثال در قیام خونین ۱۷ شهریور در کوچه ها می دوید و از خانه های مردم کمک های اولیه را جمع‌آوری می‌کرد تا به مجروحان میدان ژاله برساند.

بهنام پا به پای برادرش خدمت می‌کرد و سنگر می ساخت. حتی  به همراه دیگران موفق شدند نیروهای نظامی داخل پادگان نیروی هوایی را خلع سلاح کندند.

بعد از پیروزی انقلاب، بهنام به همراه برادرش بهرام وارد سپاه شدند. زمانی که نهال انقلاب در خاک وطن ریشه دواند و قوت گرفت آن دو از سپاه خارج شدند. برادرش به سربازی رفت و او هم وارد بسیج شد.

به همراه گروهی، شب هنگام به جماران می رفتند و از بیت رهبری حفاظت می کردند تا مبادا دشمن حربه ای در سر بپروراند و قصد آسیب یا آشوب‌ داشته باشد. فعالیت‌های بهنام در بسیج آنقدر ادامه دار شد تا در ۱۷ سالگی به جبهه راه پیدا کرد. و در طول مدتی که در جبهه بود، ۳ بار مجروح شد تا سرانجام در عملیات کربلای ۵ به فیض شهادت رسید، اما پیکرش سالها بعد به آغوش خانواده بازگشت.

وصیت‌نامه

فرازی از وصیتنامه شهید بهنام حاجی آقایی

از شما میخواهم مرا حلال کنید و در نمازهایتان برایم دعای خیر نمایید و ناراحت نباشید، شاید در این عملیات خداوند نظری به من کرد و شهادت را نصیب من گردانید. از شما می خواهم اگر توانستید برایم حلالیت بطلبید و همچنین هروقت توانستید یک فاتحه برایم بخوانید. درضمن، کسی را دنبال من نفرستید چون جای مرا پیدا نمیکند.
درضمن، اگر شهید شدم و جسد مرا نیاوردند، خواهش میکنم بگذارید در همانجا بماند تا خاک پای رزمندگان اسلام باشم.

نمایه محتوا : گنجینه ل۱۰ / تولید

مطالب مرتبط

گالری تصاویر

سایر شهدا

درباره شهید

اشک شوق

درباره شهید مجید آخوندزاده ۷ ساله که بود، پدرش را از دست داد. مادرش بافندگی می کرد و روزگار می گذراندند. مجید برای یاد گرفتن

درباره شهید

هنر رسول

هنر رسول درباره شهید رسول کشاورز نورمحمدی به روایت برادر شهید برادرم دو سال بیشتر نداشت که پدرمان از دنیا رفت و ما را تنها

درباره شهید

نشان از بی‌نشانها

درباره شهید مهدی محمدصادق به روایت برادر شهید یک روز که خواهرم برای خرید به تعاونی مسجد رفته بود، دیده بود چند نفری گعده گرفته‌اند

درباره شهید

هدایت در صحنه

درباره سردار شهید بهمن محمدی نیا به روایت هم‌رزمان عراق پاتک سختی در منطقه داشت. سردار بهمن محمدی‌نیا آمد و به ما گفت: «بچه‌ها از

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

HomeCategoriesAccountCart
Search